Kronen har fått kraftig bank onsdag

Kronen har fått kraftig juling gjennom hele onsdagen, Her er årsaken til at den norske valutaen er på defensiven.

Foto: Scanpix
Børs

Den norske kronen svekker seg markert mot både euro og dollar onsdag.- Det kan jo være lavere risikoappetitt. Børsene faller og oljeprisen er jo også litt ned, noe som er negativt for kronen, sier analytiker Maren Romstad i DnB NOR Markets til Reuters.Også vår finansminister kan være litt skyldig i kronefaller, tror hun.- I tillegg har noen hørt kommentarer fra finansminister Kristin Halvorsen om at en sterk krone ikke er godt for norsk økonomi, sier hun.Jon Thoresen, leder for kronehandelen i Danske Bank, legger mer på sin side mer vekt på situasjonen i Latvia, hvor økonomien er svært svak og det er stor spenning knyttet til om landet vil devaluere sin valuta.- Det har veldig mye å si hva som skjer med Latvia og det er klart at det spiller mye over på den norske kronen og hele Skandinavia hvis det skjer, sier han.Én dollar går nå for 6,3182 kroner, opp fra nivåer rundt 6,15 kroner tidligere onsdag, mens én euro går for 8,9636 kroner, opp fra nivåer rundt 8,80 kroner tidligere på dagen.

Nyheter
Børs