Må selge flere fabrikker for å overleve

Norske Skog kutter med knallhard hånd. Nå kan flere fabrikker forsvinne ut døren for selskapet for å kutte kostnader.

Scanpix / Scanpix
Børs

I dag ble det klart at Norske Skog setter i verk en mengde sparetiltak for å kutte kostnader.Les også: Norske Skog kutter overaltSelskapet melder nå at de også forsøker å selge flere papirfabrikker for å redusere kostnadene.Det uttaler kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog til TDN Finans fredag.- Vi solgte to fabrikker i Sør-Korea i fjor og vi har også fullt trøkk på å få til tilsvarende transaksjoner, men der er det selvfølgelig krevende. Vi forsøker det vi kan for å få ned nettogjelden også gjennom transaksjoner, sier han og legger til:- Papirindustrien er, og vil fortsatt være, knalltøff så det å hele tiden jobbe med kostnadene, det er vi nødt til. Vi kan definitivt ikke legge oss å hvile etter dette. Vi jobber fortsatt med å redusere kostnadskurven, sier han.Ifølge Bratlie har overtilbudet blitt forsterket av krisen man nå er midt oppi.- Markedet er preget av to ting. Det ene er at det har vært en strukturell endring over lang tid der avispapirforbruket i Nord-Amerika har falt ganske kraftig og i Europa har det vært flatt. I tillegg har papirforbruket blitt kraftig redusert av finanskrisen. Problemet med overkapasitet er blitt enda større, sier han.

Nyheter
Børs