Mange gode grunner til å eie Dockwise

Carnegie mener Dockwise-aksjen et godt kjøp.

CEO André Goedée i Dockwise - Foto: Finansavisen
Børs

Dockwise er et selskap som får lite oppmerksomhet. Aksjen dukker likevel opp i flere porteføljer og har kjøpsanbefaling av hele 86 prosent av analytikerne som følger den. Chr. Frederik H. Lunde i Carnegie forklarer hvorfor aksjen er et godt kjøp.- Selskapet har mye, men god gjeld. De har omtrent 940 millioner dollar i gjeld, men ingen forfall av betydning før i 2012 og deretter 2015 og 2016. Det er et veldrevet selskap med lang historikk og sterk posisjon (65 prosent markedsandel globalt). Selskapet har også levert langt bedre enn ventet både i Q4 og Q1, sier han til HegnarOnline.Meglerhuset opererer med en outperform-anbefaling på aksjen, og ser Dockwise helt opp til 15 kroner innen 12 måneder. Dette er nesten en kursdobling fra i dag.- Høy operasjonell og finansiell gearing gir stort utfallsrom. De har en kort ordrebok (under et års omsetning), men de presterte å øke ordreboken i Q1, tross oljepris på 40-tallet. PE er på 3,6 for 2009, tross at selskapet ikke har verftsrisiko eller lignende binære bets, sier han til HegnarOnline.De viktige momentene å følge med fremover i aksjen er:

  • Store kontrakter som Gorgon eller Sakhalin IIStore kontrakter som Gorgon eller Sakhalin II
  • Et bedre jackup-markedEt bedre jackup-marked
  • Tilbakekjøp av gjeld til rabattTilbakekjøp av gjeld til rabatt

Nyheter
Børs