Mindre ledighet enn ventet i USA - børsen snur oppover igjen

Det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet melder om fall i arbeidsledigheten. Børsen reagerer positivt. (Oppdatert 14:39)

Mann på jakt etter ny jobb - Foto: AP
Børs

Ferske tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, såkalte jobless claims, falt fra 625.000 per 23. mai til 621.000 personer per 30. mai.Ifølge Reuters var det ventet at tallet skulle være 620.000Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd, kjent som continued claims, falt til 6,735 millioner. Det er første fall siden 3. januar.Oslo Børs har snudd, og var en kort tid i pluss. Klokken 14:39 er indeksen ned 0,1 prosent.Initial Jobless Claims Hver uke legger Department of Labor frem en rapport som viser dette tallet. Tallet er hvor mange som har søkt om arbeidsledighetstrygd i USA den seneste uken.Tallet er viktig for å forstå retningen og temperaturen i det amerikanske arbeidsmarkedet. Øker jobless claims, er det en indikator på at flere har mistet jobben, og vice versa. Økonomer og investorer bruker denne informasjonen som en faktor i sine beregninger.

Nyheter
Børs