Mini-rally i Europa

Det er stengt i Oslo, men på kontinentet stiger børsene etter motorgiganten gikk under i USA.

En meget fornøyd trader feirer oppgang - Foto: AP
Børs

Tyske DAX stiger 3,19 prosent, FTSE i London stiger 1,66 prosent, mens CAC 40 i Paris er opp 2,36 prosent.Konkurs-reaksjon General Motors, som inntil nylig var verdens største bilprodusent, begjærer seg konkurs mandag. Konkursen blir USAs største industrikonkurs noensinne.Motor-aksjene i Europa reagerer naturligvis positivt på konkursen til en konkurrent. VW-aksjen stiger 3,7 prosent, Daimler stiger 4,15 prosent, BMW stiger 4,65 prosent og Fiat er opp 1,4 prosent. Peugeot stiger 6,7 prosent i Paris.Olje Et fat nordsjøolje når ny topp for året, 67,69 dollar for juli-kontrakten. Dette sender oljeaksjene opp i Europa. Royal Dutch Shell stiger 2,11 prosent i Amsterdam, BP stiger 0,64 prosent i London, Total stiger 2,7 prosent i Paris, mens ENI stiger 2,17 prosent i Milan.Japanske Nomura har oppjustert sin eksponering i den europeiske oljesektoren, ifølge Marketwatch. Eksponeringen er økt fra tidligere vekting på 7 prosent til 16 prosent. Benchmark vekting er på 12 prosent.- Oljesektoren er en sektor med stort oppgraderingspotensial, med en betydelig rabatt, sier en megler.Gull Gullet fortsetter oppturen. Gullfutures hoppet 6 dollar til 986,30 dollar per unse, mens platinum klatret 24 dollar til 1.220 dollar per unse i elektronisk handel mandag morgen.

Nyheter
Børs