Nå blar han opp nye milliarder

Billig-flyselskapet Ryanair ligger ikke på latsiden trass i finanskrise. Nå skal Michael O'Leary og co. bestille hele 300 nye fly.

Adm. dir. i Ryanair, Michael O'Leary - Foto: Scanpix
Børs

Flyselskapet Ryanair med frittalende og alltid like fargerike Michael O'Leary i spissen planlegger nå å bestille nye fly - mange nye fly!Alt i alt vil nemlig billig-selskapet skaffe seg hele 300 nye Boeing og Airbus-maskiner, skriver den engelske avisen The Guardian.Den første ordren skal være på 100 fly og skal etter planen leveres allerede i 2012.Dermed sikter Ryanair mot å bli større enn selveste British Airways når det gjelder antall fly.Det britiske selskapet har per i dag 248 fly, SAS har rundt 155 mens Ryanair anno 2009 sitter på 190 fly. Bjørn Kjos og Norwegian har ikke mer enn 40.Ved å handle nå er det mye som tyder på at O'Leary og co. får en meget god pris på de nye flyene. En rekke andre store selskaper kutter nemlig ned på sine bestillinger akkurat nå.

Nyheter
Børs