Nå er det rødt på Wall Street

Ikke mye å hoppe i taket over på Wall Street tirsdag. Følg utviklingen i aksjemarkedet her (oppdatert 18.45).

Foto: iStockPhoto
Børs

Det har vært en positiv start på det amerikanske aksjemarkedet. Tre minutter etter at handelen tok til har den teknologitunge Nasdaq-indeksen gått opp 0,35 prosent og står i 1.822,69 poeng mens Dow Jones står i 8.629,52 poeng etter en oppgang på 0,20 prosent.Klokken 18.45Stemningen har surnet på Wall Street utover formiddagen New York-tid.Dow Jones faller 0,7 prosent, Nasdaq 0,5 prosent, mens S&P 500 er ned 0,8 prosent.Klokken 17.45 Den skjøre oppgangen er i ferd med å smuldre bort. Dow Jones er nå ned 0,14 prosent. S&P 500 er opp med marginale 0,05 prosent, mens Nasdaq holder seg oppe på pluss 0,45 prosent.I IT-sektoren markerer BlackBerry-produsenten Research In Motion seg, med en oppgang på rundt tre prosent etter lansering av sin nyeste smartphone. Minst to meglerhus har ifølge Reuters hevet sitt kursmål for aksjen.Klokken 16.25 Markedet har falt litt tilbake, men er fortsatt i pluss - såvidt. Dow Jones er opp 0,05 prosent, mens Nasdaq og S&P 500 stiger hhv. 0,42 og 0,14 prosent.Ifølge Reuters sørger en svakere dollar for å løfte olje- og naturressurs-selskaper, i tillegg lar investorene seg oppmuntre av boligbyggingstallene (se under).ConocoPhillips er blant vinnerne, og stiger 1,5 prosent. U.S. Steel markerer seg også positivt, og stiger over 3.3 percentUtviklingen kan du følge her.Ferske tall fra amerikanske myndigheter viser at boligbyggingen steg 17 prosent i mai. Det gir en sesongjustert årstakt på 532.000 enheter. Analytikerstanden ventet ifølge Reuters at antall igangsatte boliger skulle vise en årstakt på 490.000 enheter.April-tallene ble revidert til 454.000 boliger, mens det opprinnelig var rapportert 458.000 boliger.Samtidig har det blitt kjent at produsentprisene i USA steg 0,2 prosent i mai sammenlignet med måneden før. Analytikerstanden ventet at produsentprisene skulle stige 0,6 prosent.PPI, eksklusive mat og energi, var ned 0,1 prosent på månedsbasis, mens det var ventet en oppgang på 0,1 prosent.Industriproduksjonen i USA falt 1,1 prosent på månedsbasis i mai. Analytikerstanden ventet en nedgang på 1,0 prosent.Industriens kapasitetsutnyttelse var på 68,3 prosent, mens analytikerne ventet en kapasitetsutnyttelse på 68,4 prosent.Industriproduksjonen for april ble revidert til en nedgang på 0,7 prosent mens det opprinnelig var rapportert en nedgang på 0,5 prosent.

Nyheter
Børs