Nervøst på Wall Street

Makrotall, om tydeligvis er vanskelig å tolke, og restrukturering av bilindustrien preget fredagens handel på Wall Street.

Foto: AP
Børs

Det ble en blandet utvikling på Wall Street fredag. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,03 prosent før den sluttet på 1.864,32 poeng. S&P 500 gikk ned 0,25 prosent og endte på 940,09 poeng mens Dow Jones sluttet på 8.763,13 poeng etter en oppgang på 0,15 prosent.Fredag ble det kjent at antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren falt med 345.000 i april, mens det var ventet en nedgang på 520.000. Arbeidsledigheten i USA er nå på 9,4 prosent, mens det var ventet en arbeidsledighet på 9,2 prosent. Den gjennomsnittlige timelønnen steg med 0,1 prosent, som ventet.- Nå viser det seg at fødsel/døds-modellen har lagt til 220.000 NSA-jobber, 70 prosent av det totale, skriver en analytiker i en oppdatering HegnarOnline har mottatt. BLS, som står bak målingene, ønsket ikke å kommentere dette.General Motors selger bilmerket Saturn til Penske Automotive Group, som driver en kjede med bilforhandlere. Penske forplikter seg til å fortsette produksjonen av Saturn-biler.Dermed blir 350 forhandlere og 13.000 arbeidsplasser ved fabrikkene og forhandlerne berget. Salget av Saturn er et ledd i reorganiseringen i forbindelse med konkursen i USAs største bilprodusent.En ankedomstol i New York stadfestet fredag skifterettens godkjenning av Chryslers restruktureringsplan etter konkursen og banet dermed veien for en allianse med Fiat.Forholdet mellom aksjer som steg og falt var 12 til 15 på Nasdaq og 14 til 15 på NYSE.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs