Nyhet sender aksje til himmels på Oslo Børs

Mens Oslo Børs tester 300 poeng-grensen er det enkelte aksjonærer som kan glede seg over fantastiske kursoppganger. Slik ser det ut ved lunsjtider.

Børs

I dag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider har hovedindeksen falt 1,56 prosent og står dermed i 300,56 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,5 milliarder kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i juli, har gått ned 1,18 prosent og står nå i 70,08 dollar.Dagens store vinner er Global IP Solutions (GIPS) som stiger hele 45,56 prosent. PCCW, Hong Kongs største telekomleverandør, har implementert teknologi fra GIPS i sin nye PC softphone 0060 Everywhere.Ignis har fått den første ordren på 10.000 moduler for levering av optiske splittere til det som beskrives som en ledende sør-asiatisk nettverksoperatør i Malaysia. Ledelsen i Ignis beskriver dette som et gjennombrudd i det malaysiske markedet.- Dette er en strategisk viktig ordre i den sør-asiatiske regionen. Ignis er godt posisjonert og klare til å møte den raskt voksende etterspørselen etter optiske komponenter i dette spennende asiatiske markedet for brebåndkomponenter, sier Matt Lee, COO i Ignis ASA. Ignis legger på seg 14,99 prosent.Det er også en god dag for Marine Harvest som klatrer 1,99 prosent. Storebrand-forvalteren Hans Thrane Nielsen sa til Finansavisen fredag at laksenæringen står foran en hemningsløs inntjening.Det har skjedd endringer på topp 20-listen i DNO International. Spesielt interessant er det et to Oppenheimerfond går inn høyt på listen. Fondet er tredje største aksjonær samlet sett. Oppenheimter Developing Markets går rett inn på femte plass med 25,06 millioner aksjer, noe som tilsvarer 2,77 prosent. Oppenheimer International Small er ny med 15 millioner aksjer (1,66 prosent).Øvrige nykommere er JPMorgan Funds European Bank med 16,2 millioner aksjer, samt Pensjonskassen StatoilHydro med 6,4 millioner aksjer. Sistnevnte gikk ut av listen for en uke siden. DNO-aksjen stiger i dag 1,70 prosent.Analytikerne i Goldman Sachs har i dag nedjustert anbefalingen på Sevan Marine fra kjøp til nøytral. Aksjen faller 6,43 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs