Odfjell inngår joint venture

Skal samarbeide med Dubai-basert selskap.

Arkivbilde av tankskipet "Bow Asir" (tidligere "NCC Asir") - Foto Tord A. Sæle / Odfjell SE / SCANPIX
Børs

Norske Odfjell har inngått et joint venture med National Chemical Carriers (NCC) i Dubai. Eierskapet er jevnt fordelt over de to deltagerne, og formålet er å kommersielt operere NCCs flåte på over 40.000 dødvekttonn i et basseng for trading i kjemikalier, vegetabilsk olje og rene petroleumsprodukter, heter det i en børsmelding tirsdag.Det nye selskapet vil starte sin virksomhet fra tidligst 2010, og ha 15 tankere med en kapasitet på omtrent 660.000 tonn. Denne vil vokse til 31 tankere med en kapasitet på 1,4 millioner tonn innen de tre neste årene. Dette inkluderer NCCs 16 nybygg som leveres mellom 2010 og 2012.

Nyheter
Børs