Olje og megler-kjemper senker Oslo Børs

Oljeprisfall og nedjusteringer fra store meglerhus senker store aksjer i Oslo.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 1,94 prosent til 294,49. Det er omsatt verdipapirer for 2,2 milliarder kroner så langt. Forholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 5/8.StatoilHydro-aksjen faller 2,25 prosent til 134,60 kroner fra start. Et fat nordsjøolje med leveranse i juli er ned 1,15 dollar i dag til 67,19 dollar. Nordsjøoljen testet 70 dollar per fat sist uke, men falt tilbake før helgen. Oljeprisen faller på den sterke dollar-kursen, ifølge Bloomberg.Vinnere og tapere Nordic Mining stiger 17,65 prosent til 1,20 kroner, Goodtech er opp 9,80 prosent til 2,80 kroner, mens GIPS er opp 9,76 prosent til 4,50 kroner.Dolphine faller 10,9 prosent til 4,01 kroner, 24sevenOffice er ned 7,55 prosent til 6 kroner, mens Fred. Olsen Production er ned 6,25 prosent til 7,50 kroner.REC REC-aksjen er ned 3,76 prosent til 58,90 kroner.Banc of Amerika - Merrill Lynch kuttet i dag kursmålet på norske REC fra 70 til 60 kroner. De holder anbefalingen på nøytral, ifølge TDN Finans. Deutsche Bank valgte også å kutte REC.De mest omsatte Yara-aksjen er ned 3,36 prosent til 201,50 kroner, mens Telenor faller 4,14 prosent til 50,90 kroner etter dårlige nyheter fra Russland.Dockwise Dockwise akter å bruke opp til 50 millioner dollar på tilbakebetaling av gjeld for å slippe billigere unna sine forpliktelser, heter det i en melding fra selskapet.Royal Bank of Scotland er hyret inn for å avholde en omvendt dutch-auksjon, der lånegiveren i et lån på 816,5 millioner dollar tilbys å få innfridd hele eller deler av gjelden med rabatt.Aksjen er uendret.Siem Siem Offshore har ifølge en børsmelding mottatt og akseptert et tilbud på 2,1 milliarder kroner når det gjelder en lån- og garantifasilitet for gjeldsfinansieringen av de syv ankerhåndteringsfartøyene (AHTS-ene) som skal bygges ved et norsk verft.Aksjen er jevn.Sevan Amerikanske Luxor Capital Group har utøvd retten til å kjøpe 24 millioner konvertible obligasjoner i Seevan Marine, noe som betyr at selskapet vil øke sine totale eksponering i det norske selskapet til 28 prosent av aksjene i selskapet.Oblgasjonene kan konverteres til 45,92 millioner aksjer i Sevan, noe som tilsvarer 23,41 prosent. Fra før sitter Luxor på 8,99 millioner aksjer (4,59 prosent).Sevan stiger 7,59 prosent til 11,48 kroner.Irak Addax, et selskap som i likhet med norske DNO opererer i Kurdistan, ventes oppkjøpt for 50 milliarder kroner. De gode nyhetene påvirker ikke DNO-kursen nevneverdig. DNO stiger 0,13 prosent til 7,90 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs