Oljeaksjene rett ned på Wall Street

De siste 30 minuttene av aksjehandelen i USA reddet Wall Street fra det verste, men oljeaksjene led nød.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AFP
Børs

Dow Jones endte ned 0,69 prosent til 8.680, den brede S&P 500-indeksen falt 1,35 prosent til 931, mens Nasdaq falt 0,59 prosent til 1.825. 30 minutter før slutt var S&P 500-indeksen ned 2,21 prosent, men hentet seg kraftig inn mot slutten.Aksjene har da vendt nedover, etter en lang opptur fra sist bunn i vår. Rallyet den siste tiden er det største på 70 år, og veldig mange er nå bekymret. Ashraf Laidi i CMC Markets trekker historiske paralleller.Han påpeker til HegnarOnline at i slutten av en resesjon, stiger S&P 500 aldri så mye som 40 prosent, men normalt sett rundt 20 prosent.- Da er dette rallyet alt for agressivt, med tanke på at vi fortsatt er i en resesjon, sier han.OljeEt fat nordsjøolje er onsdag ned 2,27 dollar til 65,90 dollar. Oljen falt gjennom hele handelsdagen, men nedturen skjøt virkelig fart etter oljetallene var langt svakere enn markedet ventet.De amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 366 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters.Etter oljeprisen har nådd det høyeste nivået på syv måneder, velger mange tradere å selge kontrakter for å sikre gevinst, skriver Bloomberg.Foreløpige tall viser at oljeserviceindeksen (OSX) falt 4,82 prosent og oljeindeksen (XOI) 4,66 prosent.Norske StatoilHydro ble sist omsatt for 20,72 dollar per aksje. Dette tilsvarer 131,36 kroner per aksje. Sist notering for StatoilHydro på Oslo Børs onsdag var 131 kroner.Valero Energy-aksjen stupte 17,78 prosent til 18,40 dollar, da det ble klart at oljegiganten må hente friske penger og guidet ned for andre kvartal.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs