Oljeløft i Europa også

Men de toneangivende europeiske børsene sluttet bare såvidt opp. Spesielt én sektor trakk ned.

Foto: HegnarOnline
Børs

Europeiske børser sluttet flatt torsdag. Farmasi og olje var sektorene som dro opp, sistnevnte trigget av den sterke utviklingen i oljeprisen. Gruvesektoren trakk ned.FTSEurofirst 300 sluttet på 867,84 poeng, og var inn og ut av positivt terreng hele dagen gjennom.Oljeprisen er på offensiven på dagen da Goldman Sachs hevet sitt prismål for oljeprisen på slutten av 2009 fra 65 til 85 dollar. Blant vinnerne var BP, StatoilHydro og Total, som steg 1-2,8 prosent.Ellers holdt som ventet ECB (European Central Bank) styringsrentene uendret på 1,00 prosent torsdag, mens Bank of England lot renten bli stående på 0,5 prosent.ECB uttalte ifølge Reuters at banken venter seg en kraftigere resesjon enn tidligere antatt i eurosonen i år, og la frem planer for hvordan den skal pumpe penger inn i økonomien for å holde rentene i sjakk.Tyske DAX steg 0,2 prosent, franske CAC 40 0,1 prosent, mens britiske FTSE 100 endte opp 0,1 prosent.Slik gikk det på Oslo Børs.

Nyheter
Børs