Opera hjelper alle med å bli fildelere

- Visjonen ligger i at folk skal ha et valg i måten de publiserer informasjon på, sier Tor Odland i Opera Software.

Jon S. von Tetzchner - Foto: Finansavisen
Børs

Opera Software lovet at selskapet skulle introdusere noe revolusjonerende i nettleseren. Det ser det ut til at ledelsen har innfridd.Ifølge VG Nett kombinerer Operas nyeste funksjon, Opera Unite, en nettleser sammen med nettserveren. Det betyr at Opera-brukere kan dele ut de filene de ønsker at andre skal se, på en svært enkel måte.- Visjonen ligger i at folk skal ha et valg i måten de publiserer informasjon på. Dels handler det om å ha friheten til å putte innholdet på hvilken som helst dings man bærer med seg, dels handler det om kontroll og det faktum at man kanskje ikke liker at en server i USA har full kontroll over filene dine, sier informasjonssjef Tor Odland i Opera Software til VG Nett.- Dette er neste nivå etter Web 2.0, man tar kontrollen tilbake, avslutter Odland.På Oslo Børs opplever Opera Software i dag en liten tilbakegang. I skrivende stund omsettes aksjen for 29,40 kroner, ned 2,33 prosent.

Nyheter
Næringsliv