- Oppdretterne skuffer inn penger

- Det er fortsatt tidlig i uken så mye kan skje, men tendensen er god, sier analytiker til HegnarOnline.

Klaus Hatlebrekke - Foto: Finansavisen
Børs

Verdens største oppdrettsselskap Marine Harvest stiger 8,97 prosent til 4,25 kroner på Oslo Børs tirsdag ettermiddag.Les også: Analytiker: En veldig interessant aksje- Hovedgrunnen til den positive kursbevegelsene i dag skyldes de gode prisene vi hadde mot slutten av forrige uke og så langt inn i denne uka. Mot slutten av forrige uke steg prisene til rundt 36-37 kroner pr. kilo og stigningen ser ut til å fortsette i denne uken. Det er fortsatt tidlig i uken så mye kan skje men tendensen er god. Korrelasjonen mellom laksepriser og kurser på lakseselskapene er høy. Dagens priser ligger for tiden i området mellom 35-40 kroner og det er et nivå som gjør at oppdretterne skuffer inn penger, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB Nor Markets til HegnarOnline.- Det er godt med laks i sjøen i Norge, men snittvektene er lave noe som gjør at oppdretterne heller velger å ha fisken i sjøen fremfor å slakte den nå slik at den får lagt på seg de 500 grammene som en ligger bak normalen. Dette gjør at slaktevolumen disse ukene er lave og sammen med lave volum fra Chile så har prisene blitt fantastiske i sommer. Flere oppdrettere i Norge uttaler at de ønsker at fisken blir noe større først før den blir slaktet. Temperaturene har vært kaldere enn ifjor i vinter og selv om temperaturene er gode nå så henger oppdretterne litt etter, fortsetter han.Når vi nærmer oss august/september så vil nok ikke prisene være så høye lengre, mener Hatlebrekke.- Vi venter at prisene faller ned mot 30 kroner igjen utover høsten. Dette er et veldig godt nivå, avslutter han til HegnarOnline.

Nyheter
Børs