- Oppsiden her er enorm - risikoen stor

Risikoen i aksjen er stor, men det er også den potensielle oppsiden i Sevan. Nærmere 100 prosent, mener meglerhuset Morgan Stanley.

Ivrige råvaretradere (Illustrasjonsbilde) - Foto: AP
Børs

Analytikerne i Morgan Stanley sendte onsdag ut en svært så optimistisk Sevan-analyse, skriver Finansavisen tirsdag.Meglerhuset har tydeligvis stor tro på at selskapets originale riggteknologi vil slå igjennom for fullt.- Sevan er fortsatt en relativt risikabel investering, hovedsakelig på grunn av finansieringsbehovet. Oppsiden er imidlertid stor, gitt at selskapet klarer å løse problemene sine, skriver Morgan Stanley i analysen.De norske riggründerne får tildelt en «overweight»-anbefaling med et kursmål på hele 15 kroner, noe som betyr nesten en dobling fra de nivåene aksjekursen har ligget på den siste tiden.Kursmålet forutsetter at selskapet selger FPSO-en Sevan Hummingbird og dermed blir i stand til å fullføre byggingen av boreriggen «Sevan Driller I», samt avbestiller borerigg nummer 2 og 3.

Nyheter
Børs