Optimisme på Follum tross nedbemanning

Nyheten om at Norske Skogs papirfabrikk på Follum ikke legges ned, blir mottatt med optimisme blant de ansatte.

Foto: Scanpix
Børs

Mange hadde fryktet en nedleggelse av avdelingen på Follum ved Hønefoss, men istedenfor blir det en nedbemanning med 80 ansatte og omlegging av driften. Nyheten mottas med lettelse og forsiktig optimisme.- Vi ser på resultatet av styremøtet i Norske Skog som en seier for Follum. Vi får nå sjansen til å jobbe videre med bokpapirsegmentet. Malurten i begeret er selvsagt kostnadsreduksjonen og det som har med nedbemanning å gjøre, men den typen prosesser har vi jo vært vant til. De gjennomføres også på andre bedrifter i Norske Skog, sier hovedtillitsvalgt for Follum, Stein Roar Eriksen, til NTB.Eriksen er opptatt av at styret med dagens vedtak viser at det ser sammenhengen mellom det man holder på med i dag og den langsiktige utviklingen av nye produkter på Follum.- Vi forventer at miljøprosjektet med bioenergi blir støttet aktivt av regjeringen, fortsetter Eriksen.Han beskriver stemningen blant de ansatte som «oppstemt» og sier at det er viktig at folk nå bretter opp ermene.- Vi skal styrke lønnsomheten i nåværende produksjon, skape en ny industri og mange arbeidsplasser, det er målsettingen, sier Eriksen.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv