Oslo Børs opp 68 prosent fra bunn

Det er bånn gass på Oslo Børs. Siden november er oppturen på formidable 68 prosent. Dette forklarer det hele.

1
Børs

Oslo Børs har fått en strålende start på juni etter kraftig oppgang i USA mandag kveld og som følge av en meget sterk oljepris.Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 3,3 prosent til 302,25. Det er første gang siden 6. oktober 2008 at man ser 300-tallet på Oslo Børs. Siden bunnen intradag 20. november i fjor, på 180,40 , er hovedindeksen opp 67,5 prosent. Oppgangen siden nyttår er på 34 prosent.Oljeprisen forklarer det hele Oljeprisen har falt én prosent fra toppen på 68,01 dollar tirsdag, og brent for levering i juli omsettes nå for 67,31 dollar. Mandag steg WTI-frontkontrakten 3,6 prosent påvirket av høye industriproduksjonstall fra USA og Kina.Fra bunnen i midten av desember på under 34 dollar, og fra midten av februar på 34 dollar, har den amerikanske lettoljen doblet seg, mens brent-oljen er opp over 70 prosent fra bunnen på rett i underkant av 40 dollar i midten av februar.Ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News økte OPEC-produksjonen med 1,5 prosent i mai, melder TDN Finans.- OPEC-medlemmene begynner å se priser på 70 dollar fatet og begynner å bli mindre disiplinerte på sine kvoter, sier økonom Ben Westmore i Noational Australia Bank til Bloomberg News.StatoilHydro-aksjen er opp 3,1 prosent til 136,30 kroner.Bergen Group stiger 42,2 prosent til 6,30 kroner etter strålende nyheter mandag. Det dreier seg om en kontrakt verdt 2,7 milliarder kroner som kan dobles.Hjellegjerde forsetter den gode trenden aksjen er inne i og stiger nye 15 prosent, mens Canargo er opp 15,4 prosent til 30 øre etter å ha lagt frem kvartalstallRisikoen er stor, men Morgan Stanley gir likevel en sterk kjøpsanbefaling på Sevan Marine, skriver Finansavisen. Aksjen stiger 11,2 prosent til 9,35 kroner.Flere av fiskeaksjene korrigerer ned etter sterk oppgang i mai. Marine Farms og Aker Seafoods er ned 12,5 og 5,8 prosent. Marine Harvest stiger derimot 4,4 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for fire milliarder kroner.Dagens gjester på Økonominyhetene med Trygve Hegnar klokken 16.05 er analysesjef i Nordea Markets Magne Naustvik og sjef for Norges Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs