Oslo Børs slår gjennom årsbeste

Oslo Børs smeller gjennom gamle topper. Nesten ALT stiger på Oslo Børs.

Foto: AP
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 2,9 prosent til 305,77. Dette er den sterkeste noteringen på Oslo Børs siden oktober. Det er omsatt verdipapirer for 3,6 milliarder kroner og forholdet mellom aksjer som stiger og synker i verdi er hele 5/1.StatoilHydro-aksjen stiger 2,74 prosent til 138,70 kroner. Et fat nordsjøolje med leveranse i juli omsettes for 70,76 dollar per fat, årets høyeste notering for nordsjøoljen.Vinnere og tapereThin Film stiger 24,05 prosent til 0,98 kroner. Mandag sluttet den Oslo Axess-noterte aksjen på 0,47 kroner. På tirsdag ble det kjent at ASAH AS, et selskap eid av John Markus Lervik, har kjøpt 6,2 millioner aksjer i Thin Film Electronics. I tillegg skal Lervik nå bruke deler av sin tid på å jobbe for selskapet. Nyheten sendte aksjen opp 68 prosent før den sluttet på 0,79 kroner.Eltek stiger 18,60 prosent til 2,87 kroner, Northern Offshore stiger 13,79 prosent til 6,60 kroner, mens Nio Security (gamle Dynapel) stiger 13,64 prosent til 4 kroner.Rocksource faller 5,76 prosent til 4,58 kroner, mens Oceanteam er ned 5 prosent til 3,80 kroner.De som har satset på børsfall, får seg en ny smell. Xact Derivat Ber topper taperlisten, ned 5,4 prosent.De mest omsatteNorsk Hydro stiger 6,06 prosent til 37,65 kroner. Aluminiumsprisen passerer 1.700 dollar fatet onsdag, ifølge TDN Finans.Yara er opp 4,01 prosent til 213,75 kroner, mens Seadrill stiger 2,06 prosent til 99 kroner. Telenor er opp 2,56 prosent til 52 kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs