Passerte magisk børs-grense i natt

Den japanske Nikkei-indeksen passerte i morgentimene torsdag 10.000-poenggrensen for første gang siden oktober i fjor.

Foto: AP
Børs

Den japanske Nikkei-indeksen passerte i morgentimene torsdag 10.000-poenggrensen for første gang siden oktober i fjor.30 minutter etter at handelen åpnet på Tokyo-børsen hadde Nikkei-indeksen steget 17,61 poeng til 10.009,10 poeng.Senere krøp indeksen opp til 10.022,23 poeng før den falt til 9.961,97 poeng.Nikkei er nå opp 0,02 prosent til 9.993,26.Årsaken til den innledende optimismen var håp om at den internasjonale økonomien er i ferd med å ta seg opp.Torsdag kom det også meldinger fra japanske myndigheter om at den økonomiske nedgangen i første kvartal i år var mindre enn tidligere rapportert.Nedgangen ble nedjustert fra 15,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor til 14,2 prosent.Samleindeksen MSCI Asia Pacific Index steg med 0,6 prosent torsdag til 105,12, og indeksen har nå klatret solide 49 prosent siden bunnen den 9. mars i år.Hang Seng-indeksen i Hong Kong la på seg 0,34 prosent mens S&P/ASX i Australia gikk opp 0,66 prosent.I Sør-Korea steg Kospi-indeksen med 0,83 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Næringsliv