Peter Hermanrud ser børsen over 400

Ekspertene er ikke helt enige om ferden fremover etter at hovedindeksen på Oslo Børs igjen klatret over 300 poeng tirsdag.

Foto: Finansavisen
Børs

Oppgangen til 305,4 poeng er en økning på 35,4 prosent hittil i år.Noen har steget betydelig mer enn det. DnB NOR og John Fredriksen-eide Marine Harvest er de største av de 16 selskapene som har mer enn doblet seg i aksjeverdi siden nyttår, skriver Aftenposten.Og ekspertene avisen har snakket med, mener at det ikke er for sent å kjøpe aksjer. Med en tidshorisont på to år mener for eksempel sjefstrateg i First Securities, Peter Hermanrud, at indeksen skal ha passert 400.Siden bunnen i fjor høst er stigningen 62 prosent, og eksperter tror ifølge Finansavisen at det kommer mer.- Det er større sannsynlighet for at vi skal videre oppover, enn at markedet skal ned på kort sikt, sier aksjestrateg Magne Naustvik i Nordea til avisen. Rådet er endret bare fra i midten av mai, da Nordea fryktet nedgang på kort sikt.Oslo Børs er verdens beste så langt i år, men sjeføkonom Petter Eilif de Lange i SpareBank 1 SMN heller kaldt vann i blodet på optimistene. Til Dagens Næringsliv sier han at den største børsoppturen på 20 år kan gå mot slutten.- Det vil komme en relativt solid korreksjon, sier de Lange, som mener overdreven optimisme er bakgrunnen for oppturen.Han anslår at hovedindeksen vil ligge rundt 250 poeng i løpet av en måneds tid, noe som tilsier et fall på rundt 20 prosent. (©NTB)

Nyheter
Børs