Rallytendenser i USA - Statoil stiger

Alle piler peker opp på Wall Street, og StatoilHydro (snart Statoil) ligger an til pen oppgang tirsdag i Oslo tirsdag.

En glad trader på NYSE - Foto: AP
Børs

Dow Jones er etter en lang halvtimes handel opp 2,07 prosent til 8.676, S&P 500 er opp 2,25 prosent til 939, mens Nasdaq stiger 2,38 prosent til 1.816.Dagens største nyhet, er tidenes største konkurs.GM Bilindustrien har i flere uker vært forberedt på en konkurs for USAs største bilprodusent, men det var først søndag at Det hvite hus opplyste at selskapet leverer konkursretten en begjæring om konkursbeskyttelse mandag morgen.1. juni utløper fristen amerikanske myndigheter ga General Motors til å legge fram en plan for sin videre virksomhet. Senere mandag taler president Barack Obama om framtiden for selskapet.Det var rally i GMs gjeld i de små timer i USA mandag. GMs benchmarkobligasjon hoppet fra 10,5 cent fredag til 13 cent mandag, ifølge MarketAxess, skriver Reuters. GM-aksjen handles fortsatt, og er ned 14 prosent til 64 cent.Andre bilaksjer gjør det langt bedre. Ford stiger 5 prosent, Toyota stiger 1,4 prosent, Honda er opp 0,55 prosent, mens Daimler hopper 7,5 prosent.Olje Oljeprisen klatrer til nok en rekord i 2009. Dagens høyeste notering for nordsjøoljens juli-kontrakt er på 67,69 dollar per fat. Nordsjøoljen ble sist handlet på 67,13 dollar per fat.Oljeserviceindeksen (OSX) stiger 4,71 prosent, mens oljeindeksen (XOI) klatrer 3,43 prosent.StatoilHydro-aksjen blir omsatt for 21,99 dollar per aksje. Dette tilsvarer 136,12 kroner. StatoilHydro ble sist omsatt i Oslo for 132,20 kroner. Alt annet like, så stiger da StatoilHydro-aksjen 2,96 prosent når Oslo Børs åpner i morgen. Det er forøvrig vedtatt på generalforsamlingen at StatoilHydro skal skifte navn tilbake til Statoil.DNO og Addax Et storslått arrangement arrangert av de kurdiske myndighetene (KRG), ble avsluttet av en sermoniell åpning av oljerørledningen som eksporterer råolje ut av Kurdistan. Eksporten gjelder de to oljefeltene, Tawke og Taq-Taq, del-eiet av blant annet norske DNO og Addax Petroleum.Addax-aksjen stiger 4,87 prosent på Toronto Stock Exchange.

Nyheter
Børs