- REC-aksjen vil få en meget tung dag

Solgiganten REC må hente inn en halv milliard mer enn tidligere annonsert. - Aksjen vil få en meget tung da, sier analytiker.

To brasilianske tradere - Foto: AP
Børs

Analytiker Haakon Levy i Fondsfinans er overrasket over at solgiganten REC nå melder at de må hente en halv milliarder mer enn tidligere annonsert.- De har gjort en overordnet vurdering og funnet ut at de trenger en halv milliard ekstra. Nå er det ikke så lenge de gjorde en vurdering på dette sist, så jeg er ganske overrasket over det, uttaler Levy til Reuters.Han mener at handlingen fra REC nå beviser at solmarkedet er blytungt for tiden.- Når du leser meldingen er det tydelig at solarmarkedet generelt fortsatt er svakt. REC merker nok også at prisfallet som har vært på moduler forplanter seg høyere opp i verdikjeden og at etterspørselen etter wafere er mindre enn ventet, sier analytikeren.I børsmeldingen fredag morgen forklarte REC at det ville ta en engangskostnad på 300 millioner kroner i andre kvartal knyttet til reparasjonsarbeider for produksjonen av solarmoduler.- Jeg trodde egentlig de var ferdige med å løse problemene, men det er tydelig at det har kostet mer enn de trodde å reparere de modulene de allerede har solgt. Så dette er en stor ekstrakostnad, og det har blitt relativt dyrt for dem, sier Levy.Nå regner han med at REC-aksjen får en særdeles tøff dag på børsen.- Aksjen skal nok nedover i dag, men hvor mye har jeg ikke noe estimat på, avslutter Levy.

Nyheter
Børs