REC ned på positiv børs

StatoilHydro sender børsen oppover, mens REC tynger markedet.

Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs stiger i takt med europeiske børser og noe høyere oljepris. Klokken 12:47 står hovedindeksen i 295,30, opp 0,7 prosent.Oljeprisen stiger snaue to prosent. Brent-olje for levering i juli koster nå 67,16 dollar, mens amerikansk WTI-olje går for nesten det samme; 67,19 dollar. StatoilHydro løftes 2,5 prosent til 134,30 kroner.Flere offshore-aksjer gjør det skarpt. Songa Offshore og Deep Sea Supply er opp nesten åtte prosent. Ingen kan imidlertid hamle opp med Navamedic, som stiger 10,7 prosent.REC er ned 3,5 prosent til 66,40 kroner etter at UBS har nedgradert aksjen til salg.Fredag settes betingelsene i RECs fortrinnsrettsemisjon som vil øke egenkapitalen med fire milliarder kroner.- Solaksjer generelt med enkelte unntak gjør det dårlig i dag. Det samme gjelder produsenter av halvledere og produsenter av silisium til halvledere, elektronikk og sol, sier analytiker Henrik Schultz i Argo Securities til Reuters.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 3,2 milliarder kroner.

Nyheter
Børs