Rødere på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller med oljeprisen i tidlig handel. Sevan Marine går på en smell. Vinneren stiger over 20 prosent (oppdatert 10.11).

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs faller som ventet i tidlig handel. Fem minutter etter åpning var den ned 0,9 prosent til 302,19 poeng. 18 minutter senere, klokken 09.23, har markedet hentet seg litt inn, og indeksen står nå i 302,80, ned 0,68 prosent.Klokken 10.11 Stemningen har surnet på Oslo Børs. Hovedindeksen står nå i 300,78 poeng, som tilsvarer en nedgang på 1,34 prosent.StatoilHydro trekker ned 1,3 prosent til 136,30 kroner, mens DNO er opp 0,85 prosent.Aker Solutions holder seg i pluss, nå med 2,4 prosent til 56,50 kroner. Ellers i offshore er Acergy og Songa Offshore ned 3-3,3 prosent.Sevan Marine er ned åtte prosent til 10,58 kroner, og bare Repant faller mer: 16,5 prosent. Vinnerlisten toppes av GIPS, som avanserer 22,2 prosent. Diagenic er opp 5,8 prosent, mens Aker Floating Production og Oceanteam stiger 13 prosent.Sistnevnte melder i dag at selskapet selger konstruksjonsfartøyet North Ocean 103 til Technip. Salget gir en likviditetseffekt på 25 millioner euro.Oljeprisen faller Fallet henger sammen med fallet i oljeprisen . Brent-olje for juli-levering handles for 69,94 dollar, som er ned 98 cent i dagens handel. WTI-frontkontrakten handles for 71,03 dollar fatet, ned én dollar i dag.- Jeg ville ha sagt at dollaren trolig er driveren, men jeg må si jeg er overrasket over at situasjonen i Iran ikke drev markedet opp, sier megler Clarence Chu hos USA-baserte Hudson Capital Energy i Singapore til Reuters.StatoilHydro-aksjen reagerer ned 1,1 prosent til 136,60 kroner. DNO stiger 1,94 prosent til 8,39 kroner. To Oppenheimerfond har dukket opp på topp 20-listen.Goldman hever oljeservice Blant de mest omsatte aksjene markerer Sevan Marine seg mest negativt. Aksjen faller fem prosent til 10,92 kroner. Goldman Sachs har jekket opp europeisk oljeservice, men Sevan var blant de få aksjene som ble tatt ned.Aker Solutions, som heves til kjøp i den samme oppdateringen, stiger 4,7 prosent til 57,80 kroner.Vinnerlisten toppes av Vizrt, som har inngått avtale med tysk storfisk. Aksjen stiger 19,2 prosent til 18 kroner. Diagenic holder frem der den slapp fredag, og stiger nye 14,9 prosent. Forrige ukes børsrakett Thin Film avanserer nye 9,1 prosent.Bare én aksje faller mer enn nevnte Sevan Marine. Det er forrige ukes børsvinner Repant, som korrigerer ned 10,2 prosent. Ellers på taperlisten finner vi Questerre og Norwegian Property, som faller 4-5 prosent.Marine Harvest opp Blant tungvekterne faller Telenor, Norsk Hydro, Yara, RCCL og REC 1-2 prosent.Marine Harvest trosser markedet, og legger på seg 2,65 prosent. Storebrand-forvalteren Hans Thrane Nielsen sa til Finansavisen fredag at laksenæringen står foran en hemningsløs inntjening.Det er så langt omsatt verdipapirer for skarve 265 millioner kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs