Russere truer Berge Gerdt Larsen

Russiske Arktik har vært i Oslo for å få Berge Larsens Venture Drilling til å forstå at leie- avtalen for bore-skipet «Deep Venture» er urimelig.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Børs

Generaldirektør Viacheslav Urmancheev i det statseide russiske riggselskapet Arktikmorneftegazrazvedka (Arktik) forsøkte å få ledelsen i Venture Drilling, Sinvest og Petrolia Drilling til å forstå at leieavtalen de har for boreskipet «Deep Venture», tidligere «Valentin Shashin» er helt urimelig og at skipet må tilbakeleveres, skriver Finansavisen torsdag.Besøket skal ha bragt partene noe nærmere hverandre, men nøkkelspørsmålet om tilbakelevering av boreskipet er ikke løst. Dermed havner saken i domstolen i Murmansk førstkommende tirsdag.«I samråd med vår eiers ordre er Arktiks posisjon at boreskipet «Valentin Shashin», som nå går på kontrakt med Venture Drilling, må tilbakeleveres umiddelbart», skriver generaldirektøren i en e-post til Finansavisen.Spørsmålet om tilbakelevering er blant kjernepunktene i rettssaken som kommer opp den 9. juni i Murmansk. Mens Venture Drilling betaler 20-25.000 dollar dagen i leie til Arktik, tar de selv ut eventyrlige 400.000 dollar dagen. Det gir fortjeneste på 6-700 millioner kroner årlig for Venture Drilling som er deleid av Berge Larsens Petrolia Drilling og indiske Aban gjennom norske Sinvest.«Stort misforhold og urettferdig rate sammenlignet med markedsrater fremmer spørsmålet om kontrakten kom i stand rettferdig», skriver generaldirektøren videre.

Nyheter
Børs