Rykter og spekulasjoner styrker dollaren

Dollaren hamler opp både med euro og engelske pund mandag. Her er spekulasjonen som drar den amerikanske valutaen.

Børs

Går det snart mot renteøkning i USA? Det tror stadig flere i markedet, og det er spekulasjonen rundt dette som fører til at dollaren styrker seg mandag.Futureshandel i amerikanske rentepapirer indikerer nemlig nå en 40 prosents sannsynlighet for en renteoppgang på et halvt prosentpoeng i september.- Markedet tror at verden ser noe bedre ut, og det er dollarpositiv nå, sier storbanken UBSs sin valutastrateg Geoff Kendrick til Bloomberg mandag.Én dollar koster nå 0,721 euro, opp fra 0,7145 tidligere på dagen, mens man må ut med 0,6278 pund for å skaffe seg en dollar, opp fra 0,6255 tidligere i dagHer var imidlertid dollaren så høyt som 0,6323.

Nyheter
Børs