Rykter om enormt markedsspill

Meglere og tradere snakker om hvordan JPMorgan spiller markedet - sist gang startet det klokken 15:20.

JP Morgan - Foto: AP
Børs

I meglerkretser ryktes det om hvordan storbanken JPMorgan spiller markedet. Hver gang "Federal Reserve og det amerikanske finansdepartementet"-rallyet bremser ned, pumper storbanken inn statlige milliarder for å opprettholde rallyet ut handelsdagen, ifølge ryktet.- Mange av "mirakelrallyene" de siste 45 dagene er produsert av JPMorgan alene, og det er INGEN som sitter short den siste handelstiden lenger. De lener seg bare tilbake og plasserer bets på hvilket minutt JPMorgans "kjøpsprogram" skal starte. Og det starter alltid - sist startet klokken 15:20. Volumet, teknisk og fundamentalt lukter alt som gårdagens frokost, er sitatet til en person nært situsjonen, sier en markedsaktør til HegnarOnline.Årsaken til JPMorgans påståtte markedsspill, skal være å heve egne aksjer, slik at bankene får betale tilbake TARP-pengene og slippe operasjonelle begrensninger.

Nyheter
Børs