Samarbeider om kampfly

Kongsberg Defence & Aerospace og Lockheed Martin har inngått en samarbeidsavtale.

F-35 Foto: Scanpix
Børs

Ifølge en melding har Kongsberg Defence & Aerospace og Lockheed Martin inngått en samarbeidsavtale om å tilpasse Joint Strike Missile til kampflyet F-35 Lightning II, også kjent som Joint Strike Fighter.Joint Strike Missile (JSM), vil etter integrering og sertifisering kunne transporteres både innvendig og utvendig på F-35.I meldingen går det frem følgende:Avtalen som ble undertegnet i dag, følger opp den felles markedsføringsavtalen fra 2007. Denne markedsføringsavtalen har vært en av de medvirkende årsakene til kontrakten for utvikling av første fase av JSM-programmet, samt i at den amerikanske regjeringen besluttet å inkludere JSM som kandidat i arbeidet med å utstyre F-35.

Nyheter
Børs