SAS-milliarder til skatteparadis

SAS har leaset fly for over to milliarder kroner med hemmelige eiere på Cayman Islands.

Seven Mile Beach på Cayman Island - Foto: CC
Børs

SAS har de ti siste årene betalt 2,2 milliarder kroner for å lease fly med hemmelige eiere på Cayman Islands, skriver Dn.- Hvilke avtaler vi har, er konkurransesensitiv informasjon, sier visekonsernsjef John Dueholm.- Vi betaler leie til Babcock & Brown. Det er vår forretningspartner i denne sammenhengen. Det er de vi forholder oss til, sier han når avisen påpeker at pengene har gått til noen SAS ikke vet hvem er.Babcock & Brown fungerer som et mellomledd, men Dueholm synes det er uinteressant at man til slutt ender opp på Cayman Islands.Kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg opplyser til Dn at SAS ikke sparer skatt på leasing-avtaler med selskaper basert på Cayman Islands.

Nyheter
Næringsliv