Schibsted med "gave" til garantisene

Schibsted meldte om emisjon i går, til overraskende lav kurs.

Administrerende direktør i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal - Foto: Scanpix
Børs

Schibsted skal gjennomføre en fortrinnsrettet emisjon på 38,75 millioner aksjer til 34 kroner per aksje. Bruttoprovenyet fra Fortrinnsrettsemisjonen vil være 1.317.622.910 kroner, het det i en melding torsdag.- Tegningskursen er overraskende lav. Jeg synes de sender et uheldig signal når de setter den godt under halvparten av siste kurs, sier Arild Nysæther, analytiker i Fondsfinans til Finansavisen.Emisjonsnyheten ble ikke overraskende dårlig mottatt av markedet, som sendte aksjen ned 6,2 prosent til 74,10 kroner.Dette ble ikke overraskende dårlig mottatt av markedet, som sendte aksjen ned 6,2 prosent til 74,10 kroner.Den lave kursen er en slags "gavepakke" til SEB Enskilda og JPMorgan, skriver Finansavisen. Dette da det er lav risiko for at kursen skal falle så lavt de tre neste ukene.

Nyheter
Børs