Sjefanalytiker: Dette er dagens begivenhet

Nordeas sjefanalytiker Erik Bruce forteller hva du bør få med deg i løpet av onsdagen.

Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjefanalytiker Erik Bruce nærmere på hva vi kan forvente oss fra sentralbanksjef Ben Bernankes høring i representantenes hus i USA.- Dagens begivenhet er Bernankes høring i budsjettkomiteen i representantens hus i kveld. Her regner vi med at han gjentar de gryende optimistiske signalene fra forrige ukes referat fra siste FOMC-møte, sier Bruce.- Her kom det frem en viss, men forsiktig, tro på at pengepolitikken og myndighetenes ulike tiltak vil lede til at veksten gradvis vil komme tilbake til et mer opprettholdbart ("sustainable") nivå. At usikkerheten fortsatt er stor kom frem av følgende: "Although the near-term economic outlook had improved modestly since March, participants emphasised the tentative nature of the incoming data, which are volatile and subject to revision", sier sjefanalytikeren.- Noen av medlemmene var åpne for at beløpet for kjøp av lånepapirer på 1.750 milliarder dollar kunne utvides. Vi mener det er en klar sannsynlighet for at kjøpene av statspapirer kan utvides senere i år, avslutter Bruce.

Nyheter
Børs