Sjeføkonom: Følg med klokken 14.30

Dagens nyheter vil gi et viktig signal om de siste måneders grønne spirer vil vokse videre eller visne.

Scanpix / Scanpix
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjeføkonom Steinar Juel nærmere på hva vi kan forvente oss av dagens detaljomsetningstall i USA.- Dagens amerikanske detaljomsetningstall for mai vil gi et viktig signal om de siste måneders grønne spirer vil vokse videre eller visne. Til tross for stigende forbrukertillit falt samlet forbruk i april med 1,7 prosent (årlig rate) fra gjennomsnittsnivået i 1. Kvartal, sier Juel.- I våre prognoser har vi antatt at privat forbruk vil begynne å vokse, dog svakt, de kommende måneder. Om vi allerede i dagens detaljomsetningstall vil kunne se at forbruket snur noe opp er imidlertid tvilsomt, sier sjeføkonomen.- Vi venter at detaljomsetningen i mai steg med 0,3 prosent fra måned til måned (konsensus 0,5 prosent), men det meste av veksten skyldes nok høyere bensinpriser. Utenom biler venter vi at detaljomsetningen steg med 0,2 prosent fra måned til måned (konsensus det samme). Svakere tall vil kunne gi lavere renter og svakere USD, avslutter Juel.Tallene slippes klokken 14.30.

Nyheter
Børs