Sjeføkonom: Markedet er paralysert

-Markedet er på morgenkvisten i dag fortsatt paralysert. Så dette er ikke over, sier sjeføkonom Steinar Juel.

Scanpix / Scanpix
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjeføkonom Steinar Juel nærmere på utvikingen i den latviske valutaen.- Situasjonen for den latviske valutaen LVL ble ikke bedre fredag. I forkant av forhandlingene mellom Det internasjonale pengefondet IMF, EU og den latviske regjering brøt i praksis markedet for LVL sammen. Markedet er på morgenkvisten i dag fortsatt paralysert. Så dette er ikke over, sier Juel.- I den opprinnelige avtalen med IMF var det satt en ramme for underskuddet på statsbudsjettet i Latvia på fem prosent av BNP, mens de siste anslagene tyder på at underskuddet uten nye tiltak vil bli på ni prosent av BNP. Dette er en nesten umulig situasjon å håndtere bare ved å stramme ytterligere inn på statsbudsjettet, avslutte Juel.

Nyheter
Næringsliv