Sjeføkonom om dagens viktigste nyhet

Sjeføkonom Steinar Juel ser nærmere på det som kan bli den viktigste markedsdriveren denne fredagen.

Foto: iStockPhoto
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser sjeføkonom Steinar Juel nærmere på hva vi kan forvente oss av dagens amerikanske arbeidsmarkedsrapport.- Den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten er potensielt den viktigste markedsdriveren i dag. Onsdagens sysselsettingstall for privat sektor fra lønningssentralen ADP tyder på at fallet i den amerikanske sysselsettingen i mai ikke vil avvike mye fra det den var i april. ADP-tallene indikerte en nedgang i sysselsettingen i privat sektor på 532.000, mot 545.000 i april, sier Juel.- Vi frykter imidlertid at nonfarm payrolls denne gangen vil vise en noe svakere utviklingen. Det skyldes et antatt fall i sysselsettingen i offentlig sektor og at ADP kanskje ikke fullt ut har fanget opp nedbemanningen i bilindustrien. Vi venter at nonfarm payrolls-tallene for mai vil vise et fall i sysselsettingen på 550.000, en liten forverring fra nedgangen i april på 539.000. Som vanlig må vi også regne med at de historiske tallene vil kunne bli revidert, sier sjeføkonomen.- Konsensus venter et lavere fall i sysselsettingen enn det vi gjør, 520.000. Går det som vi tror må vi regne med noe lavere renter og svakere USD. Arbeidsledighetsraten ventes av både oss og konsensus å ville stige til 9,2 prosent, fra 8,9 prosent i april.

Nyheter
Børs