Slik åpner Wall Street mandag

Forrige uke ble avsluttet med svak oppgang for Dow Jones, mens S&P 500 og Nasdaq svekket seg noe. Hvordan blir mandagen?

Foto: Scanpix
Børs

Siste handelsdag forrige uke ble en blandet affære for investorene på Wall Street.For mens Dow Jones styrket seg forsiktig med 0,15 prosent til 8.763,13 poeng, ble det 0,25 prosents nedtur for S&P 500 og 0,03 prosent i minus for Nasdaq.Og slik futures for børsåpningen over dammen ser ut akkurat nå, forsvinner den blå fargen på Wall Street mandag.Dow Jones ligger nemlig an til å åpne ned 0,91 prosent mens S&P 500 ser ut til å dale 1,07 prosent fra start.Nasdaq ventes å starte ned 0,86 prosent, melder CNBC.- Oppgangen har vært svært sterk, men de harde økonomiske faktaene er ennå ikke gode. Vi tar en vent-og-se tilnæring. Det vi trenger å se er resultatvekst, noe som ikke er tilfelle nå, sier aksjestrateg Gregor Mast i Clariden Leu til Bloomberg.Nyheten om at flere banker enn ventet kommer til å få lov til å tilbakebetale sine lån til myndighetene er med på å sende futures nedover.Futures har bedret seg noe den siste halvtimen, men peker fremdeles ned med god margin.

Nyheter
Børs