Slik oppnår forvalteren høy avkastning

Suksessforvalter forteller hvordan han oppnår høy avkastning i aksjemarkedet. Her er oppskriften.

Odd Hellem, fondsforvalter i Fondsfinans - Foto: Finansavisen
Børs

I Finansavisens bilag "Investor" forteller suksessforvalter Odd Hellem om hvordan han lykkes med sine investeringer. Fondsfinansforvalteren kaller seg en «verdi-investor», hvilket betyr at han forsøker å finne undervurderte selskaper i markedet, i stedet for å satse på det neste vekstselskapet eller den hotteste trenden.I år lastet han eksempelvis opp med blant annet DnB NOR og Storebrand, da disse var priset svært lavt i forhold til egenkapital.Hellem er generelt mindre eksponert mot små selskaper med lav likviditet og smal analytikerdekning. I tillegg unngår han å investere mye i aksjer med stor nedsiderisiko, noe han får et bilde av gjennom analytikernes verdivurderinger, de historiske kurssvingningene (volatiliteten), og hvor mye gjeld selskapene har.- Jeg så på både Marine Harvest og Norwegian Property rundt årsskiftet, og min risikovurdering var at nedsiden var for stor i begge selskapene. Gjelden var høy, og bankene så ut til å sitte med de beste kortene. Derfor holdt jeg meg unna, sier Hellem til Finansavisen.

Nyheter
Børs