Slik raket nordmennene inn 700 mill. på Nasdaq

Les om hvordan to nordmenn med en knakende god idé, og Jan Petter Sissener på laget, tjente over 700 millioner kroner på Nasdaq-selskap.

Foto: Scanpix
Børs

Rederarving Marius Skaugen og investor Ole Peter Lorentzen har all grunn til å smile etter at Energy Recovery Inc. ble ringt inn på Nasdaq for et år siden, skriver Finansavisen tirsdag.Før noteringen satt de to nordmennene på henholdsvis 30,3 og 11,2 prosent av teknologiselskapet. I fjor solgte de aksjer for over en kvart milliard kroner, og begge sitter fortsatt på store urealiserte gevinster.Kursen er tilnærmet uendret selv etter høstens herjinger på verdens børser.- Jeg tror ikke jeg har så mange flere kommentarer enn at det var en suksessfull notering, sier Skaugen til Finansavisen.Energy Recovery ble opprinnelig startet på Hitra i Norge. Selskapet har en teknologi der kjeramiske rotorer brukes til avsalting og produksjon av vann samtidig som 96 prosent av energien gjenvinnes.På denne måten kan saltvann forvandles til ferskvann, som verden har et skrikende behov for.ABG Sundal Collier-partner Arve Hanstveit, investor Peder Løvenskiold, private equity-topp Kim Wahl og forvalter Jan Petter Sissener var også blant aksjonærene da selskapet gikk på børs.

Nyheter
Børs