"Søppel"-vurdering av Aker Solutions?

Kommer Kjell Inge Røkke til å ta ordet "søppel" i sin munn?

Kjell Inge Røkke - Foto: Scanpix
Børs

- Det er en jævlig provokasjon for meg, når de kaller disse bedriftene for noe som begynner på «S..». Jeg orker ikke å ta det ordet i min munn en gang, sa Kjell Inge Røkke på showet sitt på Månefisken tidligere i år.Uttalelsen kom etter at noen hadde brukt ordet "søppel" om Aker Solutions.Ratingbyrået Fitch fastholder karakteren BBB-, som er laveste karakter på "investment grade"-skalaen. Det nye er at utsiktene for selskapet er justert ned fra "Rating Watch Negative" til "Negative Outlook".- Når de endrer utsiktene til «negative» er det gjerne to tredelers sannsynlighet for at neste endring av ratingen blir nedover, sier kredittanalytiker Lars Kirkeby i Nordea til Finansavisen.Det betyr at s-ordet trolig kommer neste gang ratingbyrået ser på selskapet. Neste skritt er nemlig "junk".

Nyheter
Børs