SpareBank 1 opprettholder bud

- Vi vil verken trekke eller endre vårt bud, sier administrerende direktør Tore Tenold i SpareBank 1 Skadeforsikring

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

SpareBank 1 Skadeforsikring AS, som er et heleid datterselskap av SpareBank 1 Gruppen AS, la 29. mai inn et bud på alle aksjene i Unison Forsikring ASA. Budet lyder på 14 kroner per aksje. Dette gir en totalpris for selskapet på rundt 158 millioner kroner. Dette representerer en budpremie på 56 prosent over siste omsetningskurs før budet ble offentliggjort.I en uttalelse 12. juni 2009 anbefaler styret i Unison overfor selskapets aksjonærer at man ikke aksepterer tilbudet fra SpareBank 1 Skadeforsikring.- Vi er ikke overrasket over styrets uttalelse, gitt at de har vært negative til budet i to tidligere uttalelser, sier administrerende direktør Tore Tenold i SpareBank 1 Skadeforsikring i en melding.- Vi vil imidlertid verken trekke eller endre vårt bud. Aksjonærene er tilbudt en budpremie på mer enn 50 prosent over det aksjen handlet på før budet ble fremsatt. Det er en meget god budpremie i et fortsatt usikkert og volatilt aksjemarked, sier han.- Styret sier i sin uttalelse at vi undervurderer synergieffektene ved en sammenslåing. Vi minner da om at vårt oppkjøp ikke skal medføre oppsigelser; vi ønsker å overta alle de ansatte.Tenold minner også om at aksjen har svært liten likviditet.- Vi har kontakt med flere aksjonærer som ønsker at budet aksepteres, slik at de kan omsette eierandelen i kontanter - og det til en høy premie over bokført egenkapital, sier han.- Vi er også klare på at budet er lagt inn med forbehold om aksept fra minst 90 prosent av aksjonærene i Unison, gjennomført due diligence og nødvendig offentlig godkjenning. Styret i Unison ønsker imidlertid ikke ennå å gi våre rådgivere anledning til å gjennomføre en uavhengig due diligence, fortsetter Tenold

Nyheter
Børs