Spetalen og Stordalen kaster kortene

Unionen tar tapet og legger Norske Skog-aksjene sine ut for salg. Øystein Stray Spetalen forklarer.

Spetalen og Stordalen Foto: Finansavisen
Børs

Unionen AS - Tycoon Trading 5 har besluttet å legge opptil 11.282.200 aksjer i Norske Skog ut for salg, går det frem av en pressemelding torsdag ettermiddag.Dette tilsvarer rundt 5,9 prosent av utestående aksjer i selskapet.Salget vil skje gjennom en book-building prosess, og Arctic Securities og Pareto Securities er hyret som rådgivere.- Unionens viktigste bidrag til utviklingen i Norske Skog har vært å redusere selskapets gjeld. Det seneste året er gjelden redusert med over fem milliarder kroner og selskapet har over 5,5 milliarder kroner i likvide midler. Unionen har imidlertid vært en pådriver for å redusere gjelden ytterligere gjennom salg av flere eierandeler. For å få gjennomslag for sin strategi, har Unionen stått overfor følgende valg: Kjøpe seg opp i selskapet for å øke innflytelsen, eller å selge seg helt ut. Vi har valgt det siste, sier Øystein Stray Spetalen ifølge meldingen.Taper 400 millionerDermed er det klart at Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik går på en solid smell.Unionen kjøpte seg inn i Norske Skog på 45-50 kroner, mens aksjen i dag sluttet på 13,06 kroner. Tapet havner dermed omkring 400 millioner kroner.Stordalen og Spetalen eier ca. 95 prosent av Unionen, Gusevik resten.

Nyheter
Børs