Sterk i troen på sol

REC-analytiker Preben Rasch-Olsen er sterk i troen på solenergi-sektoren.

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie - Foto: Scanpix/selskapet
Børs

Når vi snakker med Preben Rasch-Olsen, innleder vi med å omtale han som en kjent "bull til sol"-person, noe han ikke var helt kjent med selv. -Interessant - jeg trodde ikke at jeg var en av de som ble sett på som mest bull på REC?, svarer han.Han omtaler bransjen som i behov for en "real hestekur".- Det er bygd altfor mye kapasitet og det vil sende prisene kraftig ned. Når det er sagt mener vi også at REC bør komme igjennom denne krisen bra og stå igjen som en av få vinnere på den andre siden. I tillegg er vi positiv til sektoren på lang sikt da vi ser minimum 20 prosent vekst mot 2020 per år, sier han til HegnarOnline.Rasch-Olsen tror mange har blitt psyket ut av dårlige nyheter over en lang tid.- Altfor mange gikk voldsomt høyt ut og så ingen nedside. Det gjør etter hvert vondt. For meg er vel egentlig den største skuffelsen at RECs lange kontrakter ikke holdt, samt at Moses Lake har både tatt lengre tid en ventet, i tillegg til at kommunikasjonen rundt oppstarten har vært katastrofal, sier han og legger til at markedet har utviklet seg stort sett som han ventet.Rasch-Olsen er fortsatt positiv til REC-aksjen, men venter ikke gode år i 2009 og 2010.

Nyheter
Børs