Sterk oppturer og nedturer

Bengt Jonassen i RS Platou Markets mener det ikke er umulig at oppgangen er reell.

Bengt Jonassen. Foto: Finansavisen
Børs

"Alle" venter på at en ny nedgang på Oslo Børs skal forekomme, da aksjemarkedet har steget markert, mens de fundamentale forholdene i økonomien ikke har rørt på seg. Jonassen skriver i dagens Finansavisen, at oppturen kan være reell.- En annen tilnærming til situasjonen er å lære av historien. For det første starter ethvert oppgangsmarked i en resesjon. Børsene blir mye bedre lenge før økonomien blir det. Det andre, som er vel så viktig, er at kraftige nedturer i økonomien ofte blir etterfulgt av sterke oppturer, skriver han i sin ukentlige spalte i avisen.Det er da ikke sikkert at de største pesimistene får rett til slutt, og at vi heller bør lytte til aksjemarkedet, mener Jonassen.- Enn så lenge er det for tidlig å påstå at den kraftige nedturen vi nå er på vei ut av vil bli etterfulgt av en kraftig opptur, men dersom vi har noe å lære av historien, så er det dette aksjemarkedet nå er i ferd med å fortelle oss, skriver han.Les hele hans kommentar i Finansavisen, med teknisk analyse av Hovedindeksen, Norsk Hydro og S&P 500

Nyheter
Næringsliv