Storkunder førte til 330 mill. i tap

Store kunder som ikke kunne gjøre opp for seg, førte til enorme tap for meglerhusene.

Idar Vollvik - Foto: Scanpix
Børs

En rekke norske storkunder har hatt problemer med å gjøre opp for seg hos de store meglerhusene. Dette kommer som nok et problem for en allerede skadeskutt bransje. Totalt måtte norske meglerhus ta et tap på 330 millioner kroner i 2008 etter eks-rikinger ikke kunne betale kurtasjegjeld, skriver Finansavisen.Kaupthing tapte mest av alle, hele 125 millioner kroner "utestående i forbindelse med aksjekreditter". Nest verst var First, sterkt tynget av Idar Vollvik, mens SEB Enskilda tapte omtrent 35 millioner kroner i 2008.- Vi har nesten aldri hatt nedskrivninger på kunder, men nå har vi satt av en buffer for å være på den sikre siden, sa adm. direktør Jørgen Pleym Ulvness i First Securities til Finansavisen i februar.SEB har blant annet tapt penger på filmekteparet Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen, samt Hovefestivalen-sjef Morten Sandberg.Les mer om stortapene i dagens Finansavisen

Nyheter
Børs