Superaksjer fortsetter himmelfarten

To aksjer har steget over 200 prosent i løpet av noen få dager. I dag fortsetter de oppturen.

Foto: iStockphoto
Børs

Det er gevinstsikring på Oslo Børs på tampen av uken. Klokken 11:48 er hovedindeksen ned 0,2 prosent til 308,38 poeng. Ellers i Europa er bildet blandet, men oppgang i Paris, men små fall i Frankfurt og London. Amerikanske futures antyder en flat åpning på Wall Street.Analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken er gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fredag. Følg sendingen direkte fra klokken 13:30.Oljeprisen faller tilbake, noe som betyr at Brent-olje for levering i juli er ned 1,2 prosent til 70,91 dollar fatet. Amerikansk WTI-olje går for 71,79 dollar per fat. StaotilHydro stiger 0,1 prosent til 140 kroner.I dag ble det kjent at Norske Skog kutter kostnader i alle enheter i konsernet på grunn av redusert etterspørsel etter avis- og magasinpapir, samt strukturelle endringer i bransjen. Aksjemarkedet reagerer med å sende aksjen opp 0,6 prosent til 10,91 kroner.To aksjer har gått som kuler på henholdsvis Oslo Børs og Oslo Axess den siste uken; Repant og Thin Film. Fredagens opptur er på henholdsvis 33 og 14 prosent, noe som gir en ukeavkastning på ikke mindre enn 219 og 237 prosent! Førstnevnte mer enn doblet seg torsdag etter å ha meldt om en kontrakt.Songa Offshore stiger åtte prosent til 25,60 kroner etter å ha gjennomført en betydelig overtegnet emisjon til kurs 23,70 kroner. Schibsted, som meldte om dumpingemisjon torsdag, er opp åtte prosent til 63,80 kroner (når man tar hensyn til at aksjen går ex tegningsretter i dag)Flere småaksjer gjør det skarpt. Seabird, Questerre og Faktor Eiendom stiger 10-12 prosent, mens Diagenic går hele 34 prosent på meldingen om at selskapet får europeisk CE-merking av ADtect for klinisk bruk i diagnose av Alzheimers sykdom.Aksjer som REC og Orkla er ned snaue tre prosent. Jefferies kutter sitt kursmål på REC fra 90 til 77 kroner, melder TDN Finans.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 3,7 milliarder kroner. Songa står for over 900 millioner kroner i forbindelse med emisjonen i selskapet.

Nyheter
Børs