Trusler, milliardkrav og aksjefall

Den russiske namsmannen ønsker å selge unna VimpelCom-aksjer for milliarder. Telenor tar sterk avstand fra massesalget.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Telenor tar sterk avstand fra enhver plan den russiske namsmannen måtte ha om å selge noen av Telenors aksjer i VimpelCom.-Inndrivelsen av kravet på 1,72 milliarder dollar er basert på en feilaktig og grunnløs rettsavgjørelse og skal ikke finne sted, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa.-Selv om trusselen om salg av Telenors VimpelCom-aksjer har vært til stede helt siden aksjene ble tatt i arrest, forventer vi at namsmannen stanser enhver plan om salg eller auksjon inntil saken er hørt av alle nødvendige rettsinstanser. Vi er sikre på at den feilaktige dommen i Omsk til syvende og sist vil bli annullert. Det vil derfor være uhørt om namsmannen nå skulle starte et salg, sier Thygesen.I skrivende stund omsettes Telenor-aksjen for 51,10 kroner, ned 3,77 prosent.

Nyheter
Børs