- Vår verste investering noensinne

Petter Stordalen pisker seg selv offentlig etter at han og kompis Øystein Stray Spetalen kastet kortene i Norske Skog.

Spetalen og Stordalen Foto: Finansavisen
Børs

- Vi har tapt 350 millioner kroner. Det er åpenbart at de analysene vi gjorde, var for optimistiske, sier Stordalen etter at det ble kjent at Unionen AS selger sine aksjer i Norske Skog.Stordalen pisker seg selv offentlig for investeringen:- Dette har vært Øystein Stray Spetalens og min dårligste investering noensinne, sier han til NRK.Styret Unionen AS kjøpte seg inn i Norske Skog i desember 2007 for å «få fram verdiene» som de mente fantes i selskapet. Etter en maktkamp har Unionen AS også vært representert i Norske Skog-styret siden våren 2008.Strategien var klar: Effektiviteten skulle skjerpes, gjelden barberes og inntjeningen øke. Slik gikk det ikke.Bommet- Det er åpenbart at de analysene vi gjorde og den strategien vi ønsket at selskapet skulle følge, der gjorde vi gale vurderinger, og kanskje var vi for optimistiske. Men vi håper intenst at selskapet klarer å løse de utfordringer de har, sier han.I og med nedsalget er det klart at Spetalen også fratrer som medlem av styret i Norske Skog. (©NTB)

Nyheter
Børs