- Vi overvekter aksjer og tror oppturen forsetter

- Vi står foran bedre tider, ifølge strategene i Nordea. Nå åpner de for en bærekraftig børsoppgang.

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP
Børs

- Bedringen i finansmarkedene har vedvart i hele mai måned. Selv om utfordringene fremdeles er store, tyder mye på at vi nå er nær et vendepunkt i verdensøkonomien, slik at andre halvår i år ikke vil bli like ille som fjerde kvartal i fjor og første kvartal i 2009, forteller sjefstrateg Leif-Rune Rein i Nordea til Finansavisen tirsdag.Siden bunnen i starten av mars har børsen skutt opp over 48 prosent. Og ifølge Rein skal altså denne positive utviklingen vedvare.- Vi overvekter aksjer. Vi mener det er mer sannsynlig at oppturen fortsetter enn at vi ser et nytt kraftig bear marked, mener sjefstrategen, som har hatt en nøytral anbefaling de siste månedene.I Nordeas strategirapport for juni påpekes det at flere faktorer tyder på en varig og bærekraftig børsoppgang fremover.

Nyheter
Børs