Vraket avtale verdt 122 milliarder kroner

Avtalen var klar og hadde en total verdi på 122 milliarder kroner. Så ombestemte giganten Rio Tinto seg.

Foto: Tennen-Gas - Creative Commons
Børs

Den australske gruve-giganten Rio Tinto har ombestemt seg, og takker nei til et kinesisk frieri verdt 122 milliarder kroner, melder BBC News.Avtalen, som allerede var klar, gikk ut på at det kinesiske selskapet Chinalco skulle investere 19,5 milliarder dollar i gruve-selskapet. Hadde avtalen gått gjennom hadde det blitt den største kinesiske investeringen i et utenlandsk selskap.Talsmenn for Chinalco uttaler at selskapet er meget skuffet over at avtalen nå ikke blir noe av.Istedet har Rio Tinto gått med på en samarbeidsavtale med rival BHP Billiton, som mest sannsynlig redder de to selskapene.i tillegg til det nye samarbeidet med BHP vil Rio Tinto nå forsøke å reise 15,2 milliarder dollar.Både Rio Tinto og BHP Billiton steg over 10 prosent på børsen etter at avtalen ble kjent.

Nyheter
Børs