Wall Street endte opp

Aksjene steg i USA. Olje og oljeservice hadde en sterk dag.

Foto: Scanpix
Børs

Dow Jones steg 0,37 prosent til 8.770, S&P 500 steg 0,61 prosent til 944, mens Nasdaq steg 0,5 prosent til 1.862. Olje-aksjene utmerket seg, da oljeprisen nådde nye topper.Et fat nordsjøolje ble fredag morgen omsatt for 71,52 dollar på juli-kontrakt, mens WTI-oljen handles for 72,37 dollar per fat. Oljeindeksen (XOI) steg 0,81 prosent torsdag.Exxon Mobil endte opp 0,21 prosent, PetroChina steg 1,98 prosent, mens Petrobras hoppet 4,07 prosent torsdag. Oljeservice-giganten Schlumberger steg 4,91 prosent.MakrotallTall fra det amerikanske handelsdepartementet viser at varelagrene hos landets butikker, grossister og fabrikker falt med 1,1 prosent på månedsbasis i april. Ifølge Reuters var fallet ventet til 1,0 prosent. Forrige måneds lagerendring ble justert fra minus 1,0 til minus 1,3 prosent.Tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kjent om jobless claims, falt med 24.000 til 601.000 personer pr. 6. juni. Analytikerstanden ventet 615.000 førstegangssøkende. Forrige ukes tall ble revidert fra 621.000 personer til 625.000 personerAntall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd i USA, også kjent som continuing claims, steg til 6,816 millioner personer, mens det var ventet 6,780 millioner personer.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs